De walgelijkheid van GeenStijl (en DomRechts)

Schrap de vrijheid van godsdienst

Muziek voor begrafenissen

Van Lotje getikt

Cartoonrel

Levend verbrand

Verdonk moordenaar!

Eindelijk eerlijk!

Leg nog es uit

Arresteer de paus nu!

Aliens!

Stop het liegen

Klotedag

Boris in Cuba

Het gezicht van het CDA

Balkenende leugenaar

3,3 miljoen doden is genoeg

Niet in mijn naam!

Landverraders

Egoïsme is de norm

Heil Henk!

De oorlog tegen het terrorisme

Stop het vluchtelingenbeleid!

Napster en de platenbazen

Mogen Wim-Alex en Maxi trouwen?

Utrecht 30/01/2011

De walgelijkheid van GeenStijl (en DomRechts)

Gewoon omdat het kan

De volgende screenshot komt van Geenstijl. Hier worden clicks gegenereerd met een video van een puber die tegen betaling poep eet.

Als het maar clicks genereert


Ik herhaal "Hoe het nu met Toine gaat? Who gives a shit?"
Ik weet het, het is DomRechts. Maar het straalt toch een beetje af op Nederland.

terug naar boven

Utrecht 1/5/2010

Schrap de vrijheid van godsdienst

Artikel 6 uit de Grondwet nu!

Steeds vaker zien wij dat mensen basale waarden van onze Nederlandse samenleving ter discussie proberen te brengen met een beroep op de vrijheid van godsdienst.

Imams en dominees zaaien haat tegen homoseksuelen met een beroep op hun godsdienstige overtuigingen. Christelijke en islamitische scholen betogen dat zij homoseksuelen mogen discrimineren. Islamieten betogen dat vrouwen onderdrukkende kleding "mogen" dragen met een beroep op hun godsdienstige overtuigingen. En gereformeerden vinden dat vrouwen niet gekozen mogen worden. De SGP vindt dat hun godsdienstvrijheid boven het gelijkheidsbeginsel hoort te gaan.

Het wordt tijd voor en tegengeluid. Godsdienstvrijheid is een verouderd begrip. Godsdienstige overtuigingen zijn niet meerderwaardig aan willekeurige andere overtuigingen. Godsdienstige overtuigingen zijn namelijk niet meer dan een mening over hoe de wereld in elkaar zit. Die mening mag je hebben en ook uitdragen. Daarvoor hebben we de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van vereniging en vergadering. Door te doen alsof naast de vrijheid van meningsuiting ook nog behoefte bestaat aan een vrijheid van godsdienst wordt de indruk gewekt dat godsdienstige meningen meer bijzonder zijn dan andere meningen. Dat is natuurlijk niet zo! Om dat voor eens en voor altijd duidelijk te maken moet de vrijheid van godsdienst geschrapt uit de Grondwet geschrapt worden.

Schrap artikel 6 uit de Grondwet nu!

terug naar boven

Utrecht 27/02/2010

Muziek voor begrafenissen

Voor de zekerheid

Alweer een tijdje geleden sinds de laatste post.
Wat mij opvalt is dat ik steeds vaker naar begrafenissen toe moet. Je wordt ouder papa, denk ik dan.
Voor de zekerheid dus maar het volgende lijstje:

  1. Lou Reed - I love you
  2. Tom Waits - Come on up to the house
  3. Roxy Music - Psalm
  4. Pearl Jam - Long Road
  5. Johnny Cash - Heart of GoldEn hard graag!

terug naar boven

Utrecht 29/03/2006

Van Lotje getikt

Nederland is gek

Deze man is gek.
Vroeger was hij moslim. Nu gelooft hij in de god van de gristen. Normaal gesproken moet je dan dood. Maar nu even niet. Want hij is gek. Besliste de Afghaanse rechter gister.
Mij verbaast dit niets. Als je gelooft in een man met een baard die in in de wolken woont en die kan toveren, dan zit er zeker een steekje los. Of je nu moslim, Hindu of gristen bent.
Maar waarom ben ik de enige die dat ziet?
Ik hoop één ding. Dat de gristelijke politiek in Nederland haar langste tijd gehad heeft. Dat mensen Balkenende en zijn vrienden gaan zien voor wat ze zijn. Vriendelijke mensen, maar zo gek als een deur.
Is dat teveel gevraagd?

terug naar boven

Utrecht 12/02/2006

Cartoonrel

En nu?

terug naar boven

Utrecht 08/11/2005

Levend verbrand

Rita bedankt!


Mijn eigen spandoekje. Kom maarrrrr!

terug naar boven

Utrecht 4/10/2005

Verdonk moordenaar!

Generaal pardon nu!

Volkskrant 4 oktober 2005

Kan iemand mij nu eindelijk eens uitleggen waarom het veilig is in een land, waar onze stoere jongens vandaan moeten vluchten, als ze door een paar vliegjes gestoken worden? Kan iemand mij überhaupt eens uitleggen, waarom het veilig is in een land waar Nederlanders beter niet kunnen komen?

http://www.minbuza.nl/default.asp?CMS_NOCOOKIES=YES&CMS_ITEM=1E144F7E24F14C03855A44F1271F8257X3X65093X76

Generaal pardon nu!

terug naar boven

Utrecht 25/09/2005

Eindelijk eerlijk!

Maar ja!

terug naar boven

Utrecht 21/09/2005

Leg nog es uit

Waarom liegen jullie zo?

Nu het vertrouwen in onze regering op een dieptepunt is beland, heeft ons kabinet besloten het nog één keer uit te leggen.
Waarom het allemaal nodig was dus.
Dat hebben ze al eens eerder gedaan. Toen we allemaal voor Europa moesten stemmen. Toen heeft het niet veel geholpen. Nu gaat het ook niet veel helpen. Nederland is het gelieg namelijk zat.
Daarom groeit de SP nog steeds. Daarom stemmen er mensen op Wilders. En daarom is het nog even afzien voor we van Balkenende af zijn.
Maar omdat het onze regering is, wil ik nog wel een keertje luisteren. Leg alsjeblieft nog es uit. Waarom liegen jullie zo?

terug naar boven

Utrecht 18/08/2005

Arresteer de paus nu!

Het Vaticaan is een schurkenstaat

Paus Benedictus nummer 16 is als een superheld Keulen binnengehaald.
Door duizenden jongeren. Het moet niet gekker worden!
Dit is de leider van het Vaticaan. Een staat die door de eeuwen heen verantwoordelijk is geweest voor ontelbare massamoorden.
Condooms stoppen aids niet, aldus het Vaticaan. Daarmee is de paus medeverantwoordelijk voor de Aidsepidemie die Afrika teistert en voor miljoenen doden.
Het Vaticaan is een schurkenstaat en behoort tot de As van het Kwaad.
Arresteer de paus nu! Niks Keulen, naar het Tribunaal in Den Haag ermee!

terug naar boven

Utrecht 14/07/2005

Aliens!

Wij zijn niet alleen

Wij zijn niet alleen. Sinds een paar dagen weet ik het zeker.

Op 7 juli 2005 gespten vier mannen een rugzakje om en namen de bus of de trein waar zij zich (bijna) simultaan opbliezen.
Wanhoop is mij niet vreemd. Ik kan snappen dat het leven niets aantrekkelijks meer biedt. Dat het beter is te sterven. Niets menselijks is mij vreemd.

Vier mannen die de dood verkozen boven het leven.
SHEHZAD TANWEER, een 22-jarige cricketspeler.
HASIB MIR HUSSAIN: een 18-jarige jongen die door zijn moeder na de bomaanslagen in Londen als vermist werd opgegeven.
MOHAMMED SIDIQUE KHAN: een vader van 30 jaar en een hulp-leerkracht.
LINDSEY GERMAIL: weten ze nog weinig van.

Wat de eerste drie in elk geval gemeen hebben, is dat hun omgeving zegt dat ze nooit iets vermoed hebben. Ze waren gewone mensen, nooit iets aan gemerkt.

Tuurlijk! Dat lees je zo vaak. Dat mensen het leven zat zijn. Maar dat ze gewoon doorgaan met hun sociale activiteiten. En dan, als je het het minst verwacht blazen ze zich zelf op.

Ik dacht het niet! Voor mij is er maar één verklaring: de buitenaardsen zijn onder ons. En ze hebben het op ons voorzien. Eng hè?

terug naar boven

Utrecht 17/1/2005

Stop het liegen

Eerlijk duurt het langst

Er wordt steeds meer gelogen. Dat niet alleen, maar het lijkt alsof we het allemaal steeds normaler vinden.

Eerst natuurlijk de oorlog in Irak, die op een grote leugen was gebaseerd. We wisten allemaal dat we belogen werden, maar het scheen de meesten van ons niets te doen.

Ook onze regering is een grote leugenaarskliek.
Zo hoorde ik een paar dagen geleden minister Dekker van VROM op de radio. Het ministerie van VROM heeft een onderzoek naar wat burgers van VROM verwachten. Veel mensen vinden meer groen in de woonomgeving belangrijk. Maar onze minister Dekker voert nu juist een ' verdichtingsbeleid': de ruimte in steden moet optimaal worden gebruikt door zo compact mogelijk te bouwen. Aan de minister werd gevraagd of dat niet strijdig was met het verlangen naar meer groen. Je hoeft geen Einstein te zijn om te begrijpen dat dat zo is.
Toch was dat volgens minister Dekker niet zo. Onze minister probeert ons wijs te maken, dat wij ons geen zorgen hoeven te maken. Alsof wij gek zijn! Waarom is het zo moeilijk om te zeggen dat daar zeker een spanningsveld is?

De dag daarvoor hoorde ik minister Verdonk op de radio. Amerika en Nederland beginnen samen een proefproject op het Amerikaanse John F. Kennedy Airport in New York om vliegtuigpassagiers sneller te kunnen identificeren. Na een antecedentenonderzoek kun je met een biometrisch paspoort sneller door de douane heen. Mensen die dat als een inbreuk op hun privacy zien, zullen in de toekomst mogelijk wat meer tijd bij de douane kwijt zijn. Aan minister Verdonk werd gevraagd of mensen op die manier niet gedwongen werden hun privacy op te geven. Nee zei Miss Uitzetting, want het gebeurt op basis van vrijwilligheid. Ze denkt dat de Nederlander gek is. Een andere verklaring heb ik niet voor zo'n antwoord. Natuurlijk worden we op die manier gedwongen om onze privacy op te geven. Maar Miss Deportatie vindt dat niet zo belangrijk. Waarom is het zo moeilijk om eerlijk te zijn?

Omdat de leugen regeert.
Mag ik vragen om een beetje eerlijkheid? Is dat teveel gevraagd?

terug naar boven

Utrecht 3/11/2004

Klotedag

Van Gogh is dood, leve Bush!

Wat een klotedag. Van Gogh vermoord en om het allemaal af te maken wint Bush de verkiezingen. Ik heb maar één ding te zeggen: dit!

terug naar boven

Utrecht 17/10/2004

Boris in Cuba

Protesteer tegen het Amerikaans terrorisme!

Boris Dittrich is naar Cuba geweest. Op bezoek bij Cubaanse dissidenten. Maar Boris mocht niet, Hij werd teruggestuurd.
Waarom? Omdat de Cubaanse regering liever niet heeft dat hun dissidenten veel in het nieuws komen.
Wel erg natuurlijk, dat van die dissidenten in Cuba. Ik vind dat iedereen moet kunnen zeggen wat hij wil. Het feit dat ik dit stukje schrijf is daar het bewijs van. In Cuba zou ik dit waarschijnlijk niet kunnen schrijven.
Maar ik zit wel ergens mee. Zou Boris echt om de Cubanen geven? Ik denk het niet. Ik denk dat hij wel wist dat hij teruggestuurd zou worden. Ik denk dat hij wel blij is met alle publiciteit. Het gaat namelijk slecht met zijn club. D66 is bij de volgende verkiezingen D6. Zes zetels. Dat gaan ze max halen, zoals het er nu uit ziet. Dus moet Boris wat verzinnen. Over de ruggen van de Cubaanse dissidenten.

Had Boris echt om de Cubanen gegeven, dan was-ie wel naar de Amerikaanse ambassade gegaan.
Het complete Cubaanse volk wordt namelijk al 40 jaar in gijzeling gehouden door de Verenigde Staten. Die hebben een economische boycot van Cuba ingesteld. Alle economisch verkeer met Cuba is door de Amerikanen verboden. Cuba wordt dus opzettelijk arm gehouden door de Amerikanen. En armoe is een vorm van terreur.
Boris had het zichzelf dus veel gemakkelijker kunnen maken. Protesteren tegen het Amerikaans terrorisme! Had-ie ook de krant gehaald. Daar ben ik zeker van! Maar Boris geeft niet echt om de Cubanen. Hij wilde graag risicoloos in de krant komen. Helaas, ik heb hem door. En een heleboel Nederlanders met mij.

terug naar boven

Utrecht 04/02/2004

Het gezicht van het CDA

Ons vreemdelingenbeleid is onmenselijk

Balkenende wil 26000 mensen het land uit zetten. Dat leek gemakkelijk, want het waren gezichtsloze illegalen.
Heel vervelend was het dus, toen veel van deze illegalen een gezicht kregen. Want het is gemakkelijk om een hekel te hebben aan anonieme mensen. Maar als mensen een gezicht krijgen, als je ze in de ogen moet kijken, dan wordt het ineens veel moeilijker om tegen ze te zeggen: "Oprotten, we willen je niet!"
Mensen met gezichten zijn namelijk echte mensen. Mensen zonder gezichten zijn eigenlijk onmensen. Daar heb je niks mee. maar als mensen gezichten krijgen, dan moet jij ook je gezicht laten zitten. Steeds meer mensen zien ook het ware gezicht van Balkenende en Verhagen. Viel dat effe tegen!
Ik heb nooit begrepen, hoe je met droge ogen kunt zeggen dat mensen veilig terug kunnen naar bijvoorbeeld Iran, Irak of Somalië. Zou jij daar willen wonen in de huidige omstandigheden? Waarom zou iemand die daar juist weg is gegaan, daar wel willen wonen? Daar kan ik dus niet bij! Het is ook verrekte lastig om dat uit te leggen aan de persoon in kwestie. Daarom doen Balkenende en consorten dat ook niet. Zij zeggen gewoon tegen 26.000 mensen: "Oprotten!"
26.000 mensen hebben namelijk geen gezicht. Dat zijn onmenselijke entiteiten. Daarom is het vreemdelingenbeleid van het kabinet Balkenende onmenselijk. Zij gaat niet over mensen, zij gaat over onmensen, mensen zonder gezicht.

Ik heb eigenlijk maar één oplossing om het vreemdelingenbeleid van Balkenende en zijn trawanten menselijk te maken: Balkenende en co moeten elke illegaal persoonlijk uitzetten. En dan de avond daarvoor bij het betrokken gezin op bezoek gaan. Wedden dat er dan ineens een hoop meer schrijnende gevallen zouden zijn?

terug naar boven

Utrecht 24/9/2003

Balkenende leugenaar

Stop de schijnheiligheid!

Ik wordt altijd vreselijk sacherijnig als ik Jan-Peter Balkenende op televisie zie. Hij is de koning van de nietszeggende antwoorden, de vleesgeworden schijnheiligheid en bovendien een leugenaar. Hij is een leugenaar, omdat hij de kiezer heeft belogen.
Het begon al met de formatie. De kiezer wilde geen rechts kabinet. De kiezer wilde een PvdA-CDA-kabinet (vraag mij niet waarom, maar het is nu eenmaal zo).
We kregen Balkenende. De man die zei dat hij de verkiezingsuitslag respecteerde. De man die Wouter Bos aan het lijntje hield. De man die zei dat de PvdA onvoldoende betrouwbaar was. We kregen Balkenende, die ons wilde doen geloven dat hij serieus bezig was met een CDA-PvdA-kabinet, terwijl iedereen wist dat dat niet waar was. We kregen Balkenende de Leugenaar.
De kiezer wilde nieuwe politiek. Geen gedraai meer, maar gewoon eerlijke antwoorden op eerlijke vragen.
We kregen Balkenende.De man die elke vraag beantwoordt met: "Als het gaat om". Gewoon "ja" of "nee" heb ik van hem nog nooit gehoord. We kregen Balkenende de Draaikont.
De kiezer wilde Nederland veiliger. De kiezer wilde de wachtlijsten in de zorg weg. Toen hij nog gekozen moest worden deed Balkenende of hij dat allemaal vreselijk belangrijk vond.
Nu hij aan het roer staat, is er nog maar een ding belangrijk. Geld. Nederland bezuinigt over de rug van Jan met de Pet. Rijk wordt rijker en Jan met de Pet levert in. Over veiligheid en gezondheidszorg hoor je Balkenende niet meer. Balkenende loog zich een verkiezingsuitslag.

Hoe lang doen wij nog alsof wij hem geloven?

terug naar boven

Utrecht 26/04/2003

3,3 miljoen doden is genoeg

VN-troepen naar Congo nu!

In Congo woedt al sinds 1998 een oorlog die inmiddels aan 3,3 miljoen mensen het leven heeft gekost. Wij horen daar niet veel van, omdat het in Afrika is. Afrika is niet sexy. Daar wonen negers. En een negerleven is niet zoveel waard als het leven van een (Westerse) blanke.
Onze christelijke politici, die vooraan stonden om een voorbarige oorlog tegen Irak te steunen, hoor ik niet over het drama dat zich in Congo afspeelt.

Ik begrijp daar niets van. Maandelijks sterven er zo'n 30.000 mensen aan de gevolgen van de oorlog in Congo. Alle reden om er troepen heen te sturen die de vechtende partijen uit elkaar moeten houden lijkt mij zo.
De oorlog in Irak was noodzakelijk en onvermijdelijk, zo wordt gezegd. Misschien is dat zo. Maar ingrijpen in Congo om een einde te maken aan het lijden daar is verplicht. Niet volgende week, niet morgen, maar onmiddellijk. NU!
VN-troepen naar Congo nu!

Ik stuurde op 9 april van dit jaar deze mailtjes naar Bos en Balkenende. Ik heb natuurlijk geen antwoord gehad. Maar misschien gebeurt er wat als meer mensen zo'n mailje sturen.

P.S. Utrecht 15 juni 2003
Ik heb op mijn mailtje aan Balkenende antwoord terug gekregen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken! En inmiddels hebben de Verenigde Naties besloten troepen naar Congo te sturen. Er zijn nog steeds geen 'weapons of mass destruction' in Irak gevonden en Blair en Bush liggen zwaar onder vuur. Misschien komt het allemaal toch nog goed!

terug naar boven

Utrecht 23/03/2003

Niet in mijn naam!

Waarom de oorlog tegen Irak fout is

Ik ben gister voor het eerst in jaren weer naar een demonstratie gegaan. Tegen de oorlog in Irak. Die oorlog is verkeerd. Niet omdat Saddam Hussein moet blijven zitten. Die vent moet weg en wel zo snel mogelijk. De oorlog is verkeerd, omdat hij om de verkeerde redenen wordt gevoerd. Waarom ben ik tegen deze oorlog op dit moment?

1.De mogelijkheden om tot een vreedzame oplossing te komen waren nog niet uitgeput.

De wapeninspecteurs boekten nog steeds vooruitgang. Als deze oorlog echt gaat om de massavernietigingswapens, dan waren er nog mogelijkheden om die in kaart te krijgen. Er zijn eigenlijk ook nog steeds geen echte bewijzen voor dat Irak (zoveel) massavernietigingswapens heeft, die een oorlog rechtvaardigen. Het enige wat we tot nu toe gezien hebben zijn indirecte aanwijzingen en gefabriceerde bewijzen. Kortom: niet nu, niet zolang er nog vreedzame mogelijkheden waren. Mijn vader zei vroeger: "Wie slaat heeft ongelijk", en hij bedoelde dan dat degene die begon te vechten fout zat. Mijn vader is een wijs man.

2.Dit is een ongerechtvaardigde oorlog.

De Verenigde Naties zijn opgericht om de derde wereldoorlog te voorkomen. Het was de bedoeling om conflicten met hulp van de Veiligheidsraad te beslechten. Er wordt nu met veel verbaal geweld betoogd, dat de Veiligheidsraad met Resolutie 1441 de VS al gemachtigd had om oorlog te voeren. Maar als dat zo is, hoe kan het dan dat Bush voor deze oorlog geen meerderheid in de Veiligheidsraad kon vinden? Allemaal smoesjes: het sterkste land ter wereld probeert met wapens het recht aan zijn kant te krijgen. Men probeert recht te praten wat krom is. En dat is weer een aanwijzing voor het ongelijk van de oorlogslobby.

3.Onrecht kan niet met onrecht bestreden worden.

Deze oorlog is ongerechtvaardigd. Saddam-Hoessein is een monster (dat overigens jarenlang door het Westen in het zadel is gehouden). Is het ene onrecht beter dan het andere? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat gewone mensen net als altijd weer de dupe zullen worden.

Daarom:

NIET IN MIJN NAAM!

Ik las net dat deze hele oorlog waarschijnlijk 75 miljard dollar gaat kosten. Hadden ze dat geld maar gebruikt voor de oorlog tegen de armoe!

terug naar boven

Utrecht 19/10/2002

Landverraders

Waarom het kabinet Balkenende wel moest vallen

Tijdens de 86 dagen Balkenende viel mij het woord "landverraders" steeds vaker op. Het was een woord dat bij de ruzies in LPF-fractie regelmatig viel. Ook zogenaamde LPF-aanhangers in nl.politiek gebruikten het woord graag.

Het woord heeft duidelijk een negatieve connotatie. Ik snap alleen niet zo goed, waarom het zo erg is een landverrader te zijn.

Ik heb eens opgezocht wat landverrader nu precies betekent: iem. die landverraad pleegt. Landverraad is dan: ontrouw aan het eigen land, waardoor de veiligheid in gevaar gebracht wordt. Goh. Ik ben waarschijnlijk een landverrader in spe. Nationalistische gevoelens zijn mij vreemd (hoewel ik toch altijd voor Oranje ben). Het schijnt heel erg te zijn als je een landverrader bent.

 

Landverrader dus. Als je het niet eens bent met de denkbeelden van sommige LPF-ers ben je een landverrader. Een verwerpelijk persoon. Iemand waarvoor je geen respect hoeft te hebben. Respect was waar het de "nieuwe politiek" aan ontbrak. Geen respect voor elkaar. Geen respect voor 1,5 miljoen kiezers.

En geen respect voor vluchtelingen, want volgens de LPF-minister voor vreemdelingenbeleid was het asielbeleid pas geslaagd als 80% van de vluchtelingen al bij de grens tegengehouden kon worden. Boodschap: vluchtelingen zijn in Nederland ongewenst.

Geen respect voor elkaar. Geen respect voor andere mensen. Dat is waar het kabinet Balkenende over gevallen is. Zou Balkenende ervan geleerd hebben? Ik ben bang van niet.

 

terug naar boven

Utrecht 29/5/2002

Egoïsme is de norm

De bouw van de Fortuynse muur

De vader des vaderlands, zo moeten wij geloven, is zo'n 3 weken geleden overleden. Op een stille herdenkingstocht in Rotterdam wemelde het van de kaalgeschoren koppen en de pitbulls.
De LPF is een machtsfactor geworden. De christelijke huichelaars zijn weer in het centrum van de macht. De ruk naar rechts is een feit.

Asielzoekers die hun identiteit niet kunnen aantonen moeten het land uit. Gezinsherenigingsmogelijkheden worden beperkt. Kinderen boven de 12 jaar mogen niet meer met hun familie herenigd worden.
CDA, LPF en VVD waren het daar snel over eens, zo lees ik in de krant.

In 1961 werd de Berlijnse Muur gebouwd om te voorkomen dat Oost-Duitsers naar het vrije Westen zouden vluchten. In 1989 werd die muur gesloopt.
Nu in 2002 zijn we bezig een nieuwe muur te bouwen, de Fortuynse muur. Om te voorkomen dat mensen met een andere huidskleur en een ander geloof armoede en vervolging ontvluchten. Als je dat racisme noemt ben je aan het demoniseren.

De mooipraters hebben het over 'Opvang in de regio'. Ze bedoelen 'Niet in mijn achtertuin'. Egoïsme is de norm.

Ik ga dit jaar maar niet op vakantie. Ik schaam mij voor Nederland.

terug naar boven

Utrecht 19/2/2002

Heil Henk!

Onleefbaar Utrecht

Wie wat langer Henk Westbroek heeft gevolgd, had het al kunnen weten: dat Leefbaar Nederland gaat het niet worden. Henk is een rancuneus man. Iemand die gelooft in borrelpraat (hij heeft een cafe). Geen wonder dat een egocentrische braller als Pim lijsttrekker van de club van Henk kon worden. Henk heeft meer haar, maar zou net zo goed Pim kunnen heten. Ik hoop dat de VARA die foute man snel dumpt!

Ik woon in Utrecht. Henk heeft hier een partij genaamd Leefbaar Utrecht opgericht. Waarom hij dat gedaan heeft? Henk heeft ooit eens (toen hij klein was) ruzie met zijn huisbaas gehad. Die huisbaas kon voor een prikje een mooi pand van de gemeente kopen of zoiets. Dat vond Henk natuurlijk oneerlijk. Henk vergeet namelijk niet wie hem gedwarsboomd heeft. Leefbaar Utrecht was geboren! Combineer dat met een wethoudster (met de omineuze naam Yet), wiens belangrijkste uitspraak is: "Daar krijg ik jeuk van!" Is er dan nog iemand die Henks politiek serieus kan nemen?

Ik moet eigenlijk een beetje lachen om Henk. Hij brult bij elk issue als een mager speenvarken, maar moet elke keer zijn woorden inslikken. Henk maakt de fout van domme mensen: hij neemt zichzelf te serieus. Henk neemt standpunten in die hij niet waar kan maken. Een tijd geleden kwam Yeuk van den Berg met het plan het betaald parkeergebied in de stad Utrecht fors uit te breiden. Het geschreeuw van Henk was niet van de lucht. Schande en hij zou zijn eigen wethoudster wel eens even vertellen hoe de vlag erbij hing! U raadt het al: Henk maakte van zijn donderslag een scheet en liet het er bij nader inzien bij zitten. Zijn ondernemersvriendjes willen namelijk dure parkeergarages en die moeten betaald worden door de Utrechter met de pet. Du...us.

De grootste gotspe vond ik het persoonlijk dat muzikant Henk poppodium Tivoli de nek om wou draaien. (Net zoiets als dat homo Pim pleit voor het afschaffen van 1 Grondwet.) Toen Tivoli protesteerde mocht de directie van Tivoli van Henk opstappen. Kritiek op Henk is namelijk verboden. (Natuurlijk werd deze ruzie later met een goed glas bier bijgelegd. In een achterafkamertje. Henk houdt niet van achterafkamertjespolitiek, behalve als dat hem goed uitkomt. Liever achterafkamertjespolitiek dan één keer je excuus maken, dacht Henk waarschijnlijk.)

Henk heeft inmiddels ingezien dat hij er niet in is geslaagd Utrecht leefbaar te maken. Hij houdt er de volgende verkiezingen dan ook mee op. Eindelijk een goede beslissing! Heil Henk!

terug naar boven

Utrecht 30/9/2001

De oorlog tegen het terrorisme

De terreur van de armoe

Met verbazing en ongeloof hebben we allemaal zitten kijken naar de beelden van een vliegtuig dat een toren van het World Trade Center in New York binnenvloog.

Wat bezielde die malloten?
Ik moet bekennen dat ik ook heb meegedaan aan de meest primitieve driften en elk hoofddoekje dat in de straat voorbij kwam met enige argwaan heb bekeken.
Nu heb ik al jaren een hekel aan die hoofddoekjes. Ze roepen bij mij dezelfde agressie op als die dophoedjes in Maartensdijk en Staphorst. .

Toch blijft het voor mij een vraag. Wat bezielt mensen om te leren vliegen alleen om zich met een Boeing 747 in een toren te kunnen boren? Je zou zeggen dat zich een wereld van mogelijkheden opent als je je vliegbrevet hebt gehaald!

In Pakistan zijn de meeste mensen zo arm als kerkratten.
Een paar fanatieke sheiks uit het Midden-Oosten denken de gunsten van Allah te kunnen kopen door daar scholen te openen waar je de Koran en het Arabisch kunt bestuderen.
Niks waar je een baan mee kunt krijgen dus, of je moest aspiraties hebben om de 100.000-ste mullah te worden.

In Afghanistan zijn ze zo mogelijk nog armer.
6000 doden in New York dreigen daar een ramp voor miljoenen te worden.
Als je gras moet koken om te eten, als je kinderen dreigen te verhongeren, als je je hele leven door ziekte en honger wordt bedreigd, is dat niet ook een vorm van terreur?

Amerika gaat nu oorlog tegen het terrorisme voeren.
We gooien er nog een paar wapens tegenaan. We bombarderen Osama en al die andere geitenkoppen plat! Dat zal ze leren.
Als Osama en zijn vrienden dood zijn, gaan we tevreden naar huis.
Probleem opgelost.

Zou het echt zo zijn?
Hoe staat het met de oorlog tegen de terreur van de armoede?
Ik heb er al een tijdje niks meer over gehoord!

terug naar boven

Utrecht 25/2/2001

De schande van Nederland

Stop het vluchtelingenbeleid!

In de Volkskrant van 24-2-2001 staat op de voorpagina te lezen: Europol: stroom asielzoekers blijft even groot

In Netwerk van 23-2-2001 was een documentaire te zien over een klein meisje in Afrika dat bilharzia (een tropische ziekte) heeft. Zij verwacht niet erg oud te worden.
Wat blijkt? Er is al lang een vaccin bekend tegen bilharzia. De farmaceutische industrie wil dat alleen niet maken, omdat er geen geld in zit. Bilharzia komt namelijk voornamelijk voor onder de arme mensen in de arme landen. Die hebben nou eenmaal niet zoveel geld.

Wat hebben beide berichten met elkaar te maken? Alles!

Is het gek dat mensen van arme landen naar rijke landen willen gaan? Ik dacht het niet! Als je in een arm land geboren wordt ben je namelijk fucked! En als je dan de ellende probeert te ontvluchten en naar een van de rijke landen probeert te gaan, ben je een economisch vluchteling. Een lamzak. Een minderwaardig soort vluchteling. Eentje die het niet verdient om in ons prachtige land te wonen. Stel je voor: wij zouden onze welvaart moeten delen met zo'n lamzak! Zet Europol erop! Tegenhouden die hap! Laat ze allemaal de bilharzia krijgen!

Dus..

Wat is eigenlijk het belang van het begrip economisch vluchteling?
Heel simpel, het geeft ons lamzakken een moreel recht om te zeggen: U hoeft hier niet te zijn, u komt er niet in.

Gaat u vooral terug naar uw van ziekten vergeven land, zodat wij uw ellende niet hoeven te zien en wij ons niet verplicht hoeven te voelen om onze welvaart met u te delen.

Ik heb een ander voorstel. Laten we al die mensen naar Nederland uitnodigen. Iedereen die de armoede en de ellende wil ontvluchten, mag naar Nederland komen. Misschien worden we wat armer. Maar ik kan mezelf weer in de spiegel aankijken.

terug naar boven

Utrecht 20/2/2001

De liefde voor muziek

Napster en de platenbazen

Dat was schrikken!
Napster verliest van de platenindustrie. De platenindustrie is tevreden en de muziekliefhebbers huilen!
Toch?
Niet dus!!

Stelletje eikels, met man en macht proberen ze op de oude manier hun zakken te vullen. Dat gaat niet lukken jongens. Ik heb jullie maar een ding te zeggen: Napigator!
Of eigenlijk twee: Napigator en Gnutella.
Of eigenlijk drie: Napigator, Gnutella en IRC. Of eigenlijk...
Ziet u waar ik heen wil?
Het internet heeft de wereld al veranderd. De muziekindustrie moet mee veranderen of ze gaan ten onder. En dan nog, wie zit daar mee?

Artiesten willen gehoord worden. Je kunt nu zelf thuis je plaatje maken en op het internet zetten. Er zijn miljoenen mensen die iets te vertellen hebben. Al die mensen kunnen hun zieleroerselen aan het internet toevertrouwen. En gehoord worden. Dat is de kern van het creatieve proces. Jezelf uitdrukken. Daar hebben we geen platenmaatschappijen voor nodig.

Ja maar zonder de platenmaatschappijen zou Marco Borsato nooit een kans hebben gehad hoor ik u zeggen. Nou en. Fuck Marco Borsato! Er zijn 100.000 Marco Borsato's. Niemand is uniek en iedereen is uniek.

De muziekindustrie zal er over 10 jaar heel anders uit zien. De radiostations bepalen waar naar geluisterd wordt. Er zal een nieuwe manier moeten worden gevonden om hitlijsten samen te stellen. Aan de verkoop van platen zal niet meer zo veel verdiend worden. Artiesten moeten hun geld weer gaan verdienen met optreden. Nou en? Iedereen moet werken voor z'n geld!

terug naar boven

Utrecht, 3/2/2001

Mogen Wim-Alex en Maxi trouwen?

Maak van het koningsschap een loterij!

Du..us...
Alsof Wim-Alex ons maar voor een moment zou moeten boeien. Een onbelangrijker figuur loopt er op dit moment niet rond in de high-society van Nederland.
Laat die jongen toch lekker trouwen met z'n meissie!

En maak van het Koningsschap een loterij.
Dat is het nu eigenlijk ook al. Is het belangrijk wie er koning of koningin is? Ik dacht het niet!
Het koningshuis is een symbool. Zeg maar een soort logo van de BV Nederland. Wie er in dat huis zit boeit verder iemand. Maar we betalen er wel voor.
Wie wil er nu geen koning(in) van Nederland zijn? Iedereen toch zeker?
Maak er dus een loterij van. Ik stel voor op 30 april. Om half vijf wordt dan op radio en tv de bekendmaking van het winnende lot uitgezonden. Daarna nemen we er nog eentje op onze nieuwe koning(in).

P.S. Maar die Zorreguieta sr. komt Nederland niet in! Die deugt niet! Voor geen meter!

terug naar boven

Voor reacties: omeije@jaheus.nl
Onderhouden met Quanta Plus